Euróért

A valuta mindenek előtt!

Miként illessze be a bulgurt az étkezésekbe?

Magyarországon is egyre többen keresik azokat a magvakat, illetve liszteket, amelyek a hétköznapi éttrendbe is egyszerűen beilleszthetőek. A bulgur nyers búzából készült töret, amit elsősorban a keleti konyha alkalmaz előszeretettel. Ezen népeknél igen népszerű a töret salátákban, de köretként is alkalmazható. Hazánkban inkább az indiai kultúrát szerető emberek alkalmazzák az ételek elkészítése során. A bulgurt a korai, nyári nyers búzából készítik. Az előállítás során a búzaszemeket először részlegesen lehántolják, majd gőzben megpárolják.

A nyári forróságot kihasználva, megszárítják a napon. Szárítás után, a magokat különböző méretűre törik és végül ez a termék fog kikerülni a piacra. A bulgur tulajdonképpen nagyon hasonlít a rizshez, azonban az állaga sokkal pergősebb, nem ragacsos. A bulgurból készült saláták rengeteg zöldséggel és zöldfűszerrel készülnek. Nagyon finomak és aromásak, ráadásul a fogyókúra idején is fogyaszthatóak. A búzatöret vitaminokban és ásványi anyagokban kifejezetten gazdag.

Miként illessze be a bulgurt az étkezésekbe?

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás