Miként illessze be a bulgurt az étkezésekbe?
Magyarországon is egyre többen keresik azokat a magvakat, illetve liszteket, amelyek a hétköznapi éttrendbe is egyszerűen beilleszthetőek. A bulgur nyers búzából készült töret, amit elsősorban a keleti konyha alkalmaz előszeretettel. Ezen népeknél igen népszerű a töret salátákban, de köretként is alkalmazható. Hazánkban inkább az indiai kultúrát szerető emberek alkalmazzák az ételek elkészítése során. A bulgurt a korai, nyári nyers búzából készítik. Az előállítás során a búzaszemeket először részlegesen lehántolják, majd gőzben megpárolják.
A nyári forróságot kihasználva, megszárítják a napon. Szárítás után, a magokat különböző méretűre törik és végül ez a termék fog kikerülni a piacra. A bulgur tulajdonképpen nagyon hasonlít a rizshez, azonban az állaga sokkal pergősebb, nem ragacsos. A bulgurból készült saláták rengeteg zöldséggel és zöldfűszerrel készülnek. Nagyon finomak és aromásak, ráadásul a fogyókúra idején is fogyaszthatóak. A búzatöret vitaminokban és ásványi anyagokban kifejezetten gazdag.