A zöldalga páratlan alapanyag
Talán nem sokan tudják, hogy az algafajták – és közöttük a zöldalga is – 3 milliárd éve létező élőlények, amelyeknél egészségesebb táplálékot nehéz elképzelni. Nem véletlenül készül belőlük többféle étrend-kiegészítő, ugyanakkor a gasztronómiában is remekül felhasználhatóak.
Mi több, az ásványi anyagokban, rostokban és vitaminokban bővelkedő zöldalga szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása, konyhai hozzávalóként még jobban érvényesül, mint kapszula, tabletta vagy por formájában. De nem ez az egyetlen jó tulajdonsága a tengeri világ eme különleges lakójának.
Bizonyára vannak, akik – mivel még soha nem kóstoltak efféle egzotikumot – vonakodnak a zöldalga alapanyagú lakomától, pedig, ha megfelelő módon készítik el, rendkívül ízletes eledel. Az Íztenger webshop honlapján számos ötletet találunk eme nagyszerű élelmiszer feldolgozására, ugyanakkor rendelhetünk is a kész algatermékek gazdag választékából.
Ha ebben az online boltban vásárolunk, mindenképpen érdemes kipróbálnunk a zöld algából készült bazsalikomos pestot, ami a zöldségeket és a húsételeket egyaránt feldobja.